Mitől jó egy prezentáció?

A prezentációkészítés látszólag egyszerű feladat, sokan azt gondolják, hogy csak össze kell ollózni a szöveget egy ütős háttér elé, beletenni néhány képet a gugliról és kész. Pedig a jó prezentációhoz ez nem elég. Összeszedtünk néhány hasznos tanácsot a jó prezi készítéséhez.

A prezentáció célja egy rövid vázlatos összefoglalás az adott témában. Nem kell oldalakat belemásolni a Wikipédiáról, pláne nem hivatkozásokkal együtt. Ha prezihez, szöveghez a Wikipédiát használod forrásként, akkor ne felejtsd el a hivatkozásokat leszedni a szövegről, mert nagyon idétlenül tud kinézni, ráadásul túl sok funkciója sincs. Nem kell, hogy messziről virítson, hogy a wikiből ollóztad össze (úgyis mindenki tudja).

Egy kép felér ezer szóval!

Igen, a prezi esetében is, egy jó illusztráció nagyon beszédes lehet adott esetben. Ügyelj a felbontásra, ne legyen pixeles, mert az nem túl szép. Ha háttérbe teszel képet, akkor figyelj arra is, hogy az előtérbe kerülő szöveg olvasható legyen. Sötét képre világos betűszínt, világosra pedig sötét betűszínt válassz! Optimális lehet, ha az átlátszóságot növeled a prezi hátterében az olvashatóság miatt!

A prezi a lényeget emelje ki látványos formában. A jó prezi lényegre törő, esztétikus, jól olvasható. Nem kell agyonanimálni, túldíszíteni.

A kevesebb több!

A lényeget jelenítsd meg, a részletezésre ott a szóbeli kísérőszöveg vagy egy sima Word dokumentum.

Betűtípus

Ez a téma egy külön bejegyzés érdemel az oldalon, hamarosan fel is kerül. Más típust használj a címhez és mást a szöveghez! A kacifántos betűt nehéz olvasni, pláne ha hosszú szöveget írunk vele. Mi is szeretjük az egyedi fontokat(ez a betű neve nyomdai néven), de mindennek helye van.

A zsúfoltság zavaró!

Ne halmozz egy diára sok mondanivalót. Nem a diák száma a lényeg, hanem az ésszerűség és az érthetőség.

Készítettünk egy kis segédletet a jó preziről. Kattints ide és nézd meg!

Mentés

Hozzászólás